Filtre avansate la magazine online Importanta filtrelor avansate la alegerea unei solutii e-commerce pentru magazinul tau online.

Ce sunt filtrele avansate pentru magazine online ?

Filtrele avansate formeaza un sistem de clasificare extraordinar de flexibil pentru orice magazin online. Ele vin in completarea clasificarii ierarhice a produselor in functie de categorii si subcategorii.

Care sunt avantajele filtrelor avansate in comertul online ?

Filtrele avansate reprezinta un modul absolut necesar pentru orice platforma ecommerce, deoarece faciliteaza navigarea in site si accesarea mult mai rapida a produselor dorite. Astfel, procesul de achizitie devine placut si intuitiv, fapt ce influenteaza in mod pozitiv rata de conversie si numarul efectiv de comenzi finalizate.

Beneficiul indirect al filtrelor avansate este diminuarea considerabila a riscului de abandon al cautarii si, implicit, sansa ca vizitatorul sa paraseasca magazinul atunci cand nu gaseste produsul dorit.

Un alt avantaj important al filtrelor avansate este cresterea relevantei magazinului online in raport cu motoarele de cautare. Paginile generate prin intermediul filtrelor contin selectii de produse targetate foarte bine in raport cu acele cuvinte si expresii cheie de nisa cu potential de conversie ridicat.

Cum functioneaza filtrele avansate intr-o platforma ecommerce ?

Platforma PowerCart eCommerce permite crearea si alocarea unui numar nelimitat de filtre avansate la una sau mai multe categorii de produse din catalog. Toate produsele din aceste categorii vor dispune automat de un set de atribute care, o data completate cu informatiile corespunzatoare, vor fluidiza navigarea in catalog si selectarea produselor in functie de caracteristicile dorite.

Exemple de interactiuni cu filtrele avansate intr-un magazin online

  • La selectarea unui producator, lista de produse afisate se va restrange, incluzand numai articolele producatorului respectiv.
  • Cand sunt selectati doi sau mai multi producatori, lista de produse va include numai articolele producatorilor vizati.
  • La selectarea unei valori a unui atribut ( ex: memorie 2 Gb ) vor fi afisate numai produsele care au acel atribut cu acea valoare completata.
  • La selectarea mai multor valori de la atribute diferite ( ex: memorie 2Gb + spatiu stocare 16Gb ) lista de produse va include numai acele articole care au toate atributele si valorile specificate.

Rolul filtrelor avansate in alegerea unei solutii ecommerce

Filtrele dinamice cumulative reprezinta un feature esential la alegerea celei mai bune solutii ecommerce pentru afacerea ta online. Gasirea mult mai rapida a produselor de catre vizitatori, relevanta sporita in raport cu motoarele de cautare, precum si administrarea mult mai eficienta a catalogului de produse reprezinta avantaje cheie pentru succesul magazinului online.

Filtre avansate la magazine online
5 (100%) 1 vote

Adauga un comentariu

Adresa email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.


*

Scroll to Top